Autisme

Elk mens met autisme is uniek. Ik zie autisme als een vlaggetjeslijn die diagonaal door de hele ruimte gaat. Alle vlaggetjes staan voor een kenmerk van autisme of een uiting hiervan. De ene heeft maar hier en daar een vlaggetje aan de lijn, de ander alle rode en weer een ander heeft ze bijna allemaal.

Mijn leven lang krijg ik als zorgverlener en leerkracht kinderen en mensen met een vorm van autisme op mijn pad. In de loop van de jaren heb ik vele scholingen gevolgd om mijn middelen en mogelijkheden uit te kunnen breiden. Van ‘Geef me de 5’ van Collette de Bruijn, ‘Ik ben speciaal’ van de Autisme Academie  tot  'Brainblox'.

Behandelmethodes

In mijn praktijk voor Ambulante Jeugdhulp en Muziektherapie tref ik vele kinderen en volwassenen en hun gezinnen waar een vorm van autisme meespeelt. Geen mens is hetzelfde en ik ervaar ook dat geen enkele methode ‘de manier’ is van omgaan met iemand met autisme. Ik put uit vele methodes en beschik over vele middelen om iemand te kunnen helpen. Steeds weer is het de uitdaging een kind/mens te helpen zijn eigen handleiding te vormen, en te duiden aan anderen: wat heb jij nodig om meer aan te kunnen sluiten bij anderen of beter te worden begrepen door anderen? Hoe wordt de wereld beter begrepen door jou en hoe begrijpen ze jou beter?

Mijn professioneel netwerk

Als gespreksleidster voor stichting Ovaal heb ik ook een schat aan kennis, wijsheden en ervaringen eigen mogen maken. Ruim drie jaar heb ik bij twee autismecafés alle onderwerpen voor de avonden bestudeerd, uitgediept en gastsprekers geïnterviewd. Met vele interessante sprekers zoals Gijs Horvers, André Parren, Margo Versteijne en Inge Verstraete mocht ik avonden voorbereiden. Mijn kenniskring voor collegiale consultatie heeft zich op deze manier flink mogen uitbreiden. Fijn zo’n groot professioneel netwerk te hebben.

Alle ervaringsverhalen van de aanwezige ouders die eerlijk durven te vertellen wat werkelijk hun zorg maar ook hun kracht is, is mij uiterst waardevol.

Landelijk Kwaliteitsregister Autisme

In 2015 werd ik officieel opgenomen in het landelijk Kwaliteitsregister Autisme en heb het Autisme Keurmerk ZPOké ontvangen welke ik nu ook mag vermelden op mijn site

keurmerkzpokeautisme.png Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust contact met mij op

Klik hier