Babyconsultatie

De ziel van een kindje komt en gaat tijdens de zwangerschap. Steeds meer is het kindje ‘daar’ en steeds meer zal het ook gedurende de zwangerschap meekrijgen van zijn omgeving. Als ziel kies je de ouders waar je geboren wordt en in deze tijd kiezen ouders meer voor het kindje dat zij geboren laten worden.

Als je net hier op aarde komt vanuit de warme zachte baarmoeder, vol verwachtingen van het leven dat je mag gaan leven, kan de overgang soms zwaar of onverwacht zijn. Puur medisch of emotioneel voor de ouders als wel voor het kindje.

Soms is de overgang zo groot of de aankomst zo anders dan gedacht dat de eerste weken verre van ‘rozengeur en maneschijn’ zijn: onverklaarbaar huilen, pijntjes, hardheid in het lichaampje. Soms is de zwangerschap en/of de bevalling volgens het boekje gegaan, maar blijft er wat knagen of is gedrag niet te plaatsen. Ook nieuw ouderschap kan (onverklaarbaar) zwaar zijn. Soms is er niet direct medisch te duiden wat er ‘mis’ is of waarom het gevoel nog niet ‘veilig of rustig’ is. Dit kost ouders en kind veel energie en negatieve en zelfs schadelijke patronen/ervaringen kunnen zich snel vastzetten of zwaarder worden dan nodig.

Een babyconsultatie wordt ook wel babyfluisteren genoemd, een zachtere term, maar soms is deze term ook wat verwarrend. Want wat doe je dan precies.

Naast mijn kennis en kunde als Neonatologie Muziektherapeut (zie Neonatologie Muziektherapie) beschik ik over mijn Mediumschap. Van hieruit word ik regelmatig bij jonge gezinnen gevraagd.

Waar vindt de sessie plaats

De sessie vindt plaats in de eigen thuissituatie, tijdens het gewone dagelijkse handelen. Mogelijke energie daar of materiële duidingen als het verplaatsen van een bedje, kunnen zo ook directer door mij worden geduid of ervaren. Ouder en kind zijn ook welkom in de zachte bedding van mijn praktijk.

Hoe ziet een sessie er uit

Een babyconsultatie is geheel niet eng of spannend. Ik communiceer middels zachte klanken via mijn begeleiding rechtstreeks met de ziel van het kindje en diens begeleiders. Dit verklankt zich via mij in klank, trilling, zang en woord.

Soms is er maar heel weinig nodig om te duiden ‘waar de schoen wringt’. Zo kan het bijvoorbeeld het uitspreken zijn van wat ze zelf nog niet kunnen zeggen, of een simpele handleiding als hoe het graag vastgehouden wil worden of hoe anders aangesproken. Soms kan één sessie al veel effect hebben.

Bij medische signalen of complexe zorgvraag verwijs ik altijd door artsen en VTO-team. Ik ken mijn mogelijkheden en babyfluisteren is zeker geen wondermiddel.

VERWIJZING

Mijn hulp kan particulier ingezet worden maar ook vanuit de huisarts, baby-poli, consultatiebureau of VTO-teams geïnitieerd worden. Helaas vergoeden nog maar zeer weinig verzekeringen deze vorm van behandeling. 

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust contact met mij op

Klik hier