Klankbehandeling en klankavonden

Bij een klankbehandeling mag je letterlijk baden in muziek. Je mag comfortabel gaan liggen en luisteren/ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld; gevoel van veiligheid vergroten, ontspanning ervaren, zorg en aandacht voelen. Iemand die bijvoorbeeld veel lichamelijke of psychische spanning ervaart kan met een klankbehandeling de rest van de dag het drukke leven beter aan. Klank is een trilling die aanraakt, beroert, verzacht, versterkt, erkent, herkent, oplost, verwarmt en verrijkt. Klank is trilling en water wordt in beweging gezet door trilling. Zo ook in ons lichaam. Baby’s bestaan voor 75 % uit water, volwassenen tussen de 50 en 60%.

Hoe werkt een klankbehandeling

Iedereen kent het gevoel van een drum die je letterlijk voelt resoneren in je lichaam. Bij een klankbehandeling worden de instrumenten met zorg gebruikt en met oog op de competentie en welbevinden van de cliënt en de fysieke en psychische zorgvraag en persoonlijke behoefte. Een klankschaal, trom of gong werken diep op het lichaam in. Ze helpen blokkades opheffen, doorbloeding verbeteren en darmen beter te laten stromen. Kleinere instrumenten als Sansula en Koshi werken diep op de zintuigen en laten gevoelens stromen. Klanken kunnen nieuwe verbindingen maken in het brein en soms zelfs functies herstellen of door een ander deel van het brein laten overnemen. Het resulteert in een betere regulatie van de verschillende lichaamssystemen (VAT wetenschappelijk aantoonbaar)

Ik werk als klankmedium, op een klankavond, eerst voor de groep, de wereld, het universum en gebruik daarbij naast klankschalen en andere prachtige instrumenten mijn stem. Ik geef daarna ieder een persoonlijke behandeling door de naam van diegene toe te zingen. Wanneer ik dat doe voel ik wat verklankt mag worden. Daarbij krijg ik beelden, woorden, geur, gevoel welke na afloop besproken mogen worden, als je er meer over wil weten. Zo'n naamtoezinging werkt vaak opruimend, schonend en geeft lucht en troost (indien nodig) Wat niet voor oren van anderen is wordt ook zeker niet uitgesproken. Indien je deze avond liever geen persoonlijk stuk ontvangt, mag dat natuurlijk ook. Erbij zijn is vaak al een intense beleving.

Tijdens de klankavond zit iedereen op een comfortabele stoel rond de klankschalen en andere mooie instrumenten. De avond wordt begeleid door een zeer ervaren kringleider die de kring bewaakt en ervoor zorgt dat alles en iedereen zich veilig blijft voelen en niet te ver open gaat staan.

Instrumenten

Klankbehandelingen zijn individuele behandelingen, volledig afgestemd op jouw eigen trilling. Ik maak hierbij gebruik van mijn sensitiviteit, mijn stem en verschillende mooie instrumenten zoals onder andere; gitaar, oceandrum, rainsticks, sansula, kalimba, klankschalen, koshi’s en klankstaven, waardoor je je werkelijk ondergedompeld voelt in klank.

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust contact met mij op

Klik hier