Trainingen, coaching en workshops

"veel geleerd en veel ervaren"
"laatjes vol om uit te kunnen putten"
"Maatwerk leveren voor wie dat nodig heeft"
Trainingen & workshops op maat

Ik geef trainingen en workshops aan leerkrachten, groepsleiding, leidinggevenden, ouders en geïnteresseerden. Hierbij is muziek is een middel, geen doel. Het gaat vooral om de intentie waarmee je het brengt en het contact dat je beoogt.

Onderwerpen van training of scholing kunnen zijn; de kracht van muziek, implementatie van verwijsliedjes, de intentie van je stem, muzikale vaardigheden, Moeilijk babygedrag, Zing ze veilig.

Het programma wordt op maat aangeboden. Dit kan eenmalig georganiseerd worden maar ook als deel van scholing, training of basisaanbod.

Verwijsliedjes

Verwijsliedjes zijn vaste, terugkerende liedjes, melodieën en ritmes die je gebruikt om aan te kondigen wat er gaat gebeuren. Ze geven rust, veiligheid en voorspelbaarheid aan de groep waardoor er preventief en ondersteunend gewerkt kan worden.

Door een herkenbare melodie en ritme toe te voegen aan wat je wilt dat er gebeurt vormt jouw stem een andere geluidsgolf door de ruis heen die onmiddellijk opvalt. Je bereikt zelfs het kind achterin zonder dat je over de groep heen hoeft te gaan zingen! Hiervoor kun je verwijsliedjes gebruiken. Klik hier om meer te lezen over verwijsliedjes

Muziek op maat

Groepen die druk, onveilig zijn of een “loszand structuur” hebben kunnen middels Muziek op maat als groep verbinding en veiligheid ervaren. Daarbinnen is veel aandacht voor het Ortho-Agogische aspect.; Muziek wordt als middel ingezet en is geen doel. Het programma wordt op maat gemaakt voor de betreffende groep en wordt kortdurend intensief of langdurig met regelmaat ingezet.

Muziek op maat kan ook ingezet worden als Muziekles voor groepen waar de leerkrachten/groepsleiding zich niet competent voelt bij het geven van muziekles. Hierbij wordt de leerkracht meegenomen in het proces zodat deze na afsluiting van het project genoeg bagage/ervaring heeft om zelf verder te gaan.

Workshop Muziekbeleving

Muziek op schoot is voor veel ouders bekend, maar muziek intrinsiek en sensorisch beleven zoals bij Muziek- en Zintuigenles niet. Dit is exclusief voor Kinderdagverblijven. Door deze workshop aan te bieden kunnen (groot)ouders met hun kind samen het avontuur beleven wat hun kindje bij het Kinderdagverblijf heeft beleeft, vanuit het thema wat op dat moment leeft. De geleerde liedjes krijgt u mee naar huis.

Ook aan aanbod voor oudere kinderen en kinderen met speciale behoeftes wordt gewerkt

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust contact met mij op

Klik hier